ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ YouTube ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ mp3 ΑΡΧΕΙΑ

Το youtube (www.youtube.com) έχει γίνει ένας καθημερινός διαδικτυακός τόπος για τις μουσικές μας απολαύσεις. Όποτε θέλουμε να ακούσουμε μια καινούργια επιτυχία ή κάποια παλιά νοσταλγική μελωδία θα ανατρέξουμε στην συγκεκριμένη σελίδα να το ακούσουμε. Τώρα με το FREESTUDIO (http://www.dvdvideosoft.com/free-dvd-video-software.htm) μπορούμε να μετατρέψουμε τα youtube βίντεο σε mp3 μουσικά αρχεία και να τα έχουμε μόνιμα αποθηκευμένα στον υπολογιστή μας ή να δημιουργήσουμε ένα μουσικό CD για να μπορούμε να τα ακούμε παντού. Η διαδικασία εγκατάστασης και δημιουργίας mp3 αρχείων είναι η εξής:

Σαν πρώτο βήμα πρέπει να κατεβάσουμε το FREESTUDIO πρόγραμμα από την διεύθυνση http://www.dvdvideosoft.com/free-dvd-video-software.htm.

Κάνετε διπλό κλικ επάνω στο αρχείο που μόλις κατεβάσατε για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης θα δημιουργηθεί ένα εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας με τα αρχικά FS (σημαίνουν FREESTUDIO). Κάνετε διπλό κλικ επάνω στο εικονίδιο να τρέξετε το FREESTUDIO πρόγραμμα. Στο εμφανιζόμενο παράθυρο επιλέγουμε το εικονίδιο με το όνομα YOUTUBE.

Από το αμέσως επόμενο παράθυρο επιλέγουμε FREE YOUTUBE TO MP3.

Το τελευταίο βήμα που έχει απομείνει είναι να αντιγράψουμε (copy) το URL του τραγουδιού από το YOUTUBE και να το επικολλήσουμε (paste) μέσα στην περιοχή αντιγραφής τους προγράμματος. Όταν το πρόγραμμα δεχτεί το URL τότε θα ενεργοποιηθεί το κουμπί DOWNLOAD και αφού το πατήσουμε θα αρχίσει το κατέβασμα του τραγουδιού από την ιστοσελίδα του youtube και συγχρόνως η αποθήκευση του στον σκληρό μας δίσκο σαν αρχείο mp3. Μπορείτε να προσδιορίσετε εσείς σε ποιο φάκελλο θέλετε να αποθηκεύονται τα τραγούδια που κατεβάζετε όπως και να ορίσετε και την ποιότητα μετατροπής όπως δείχνουν τα παρακάτω βήματα.

Για να αλλάξετε τον φάκελο στον οποίο αποθηκεύονται τα τραγούδια πατήστε το κουμπί Options πριν πατήσετε το κουμπί Download. Από το εμφανιζόμενο παράθυρο επιλέγουμε την καρτέλα Output. Σε αυτή την καρτέλα θα βρείτε το κουμπί με το όνομα Browse δίπλα από την κατηγορία Output folder. Από εκεί μπορείτε να αλλάξετε τον φάκελο στον οποίο θα αποθηκεύετε την μουσική σας.

Μιχάλης Κασάπογλου

Michail.Kassapoglou@gmail.com

Leave a Reply